Jeg har en veldig sensitiv hodebunn som reagerer med flass og kløe om jeg bruker «feil» produkter. Tidligere slet jeg veldig med en hudsykdom som heter psoriasis i hodebunnen, nakken og rundt ørene. Etter at jeg strammet inn på hvilke typer sjampo, balsam og hårkurer jeg brukte ble dette straks bedre. Nå har jeg lagt min elsk på et par produkter fra Australske Original Mineral. I tillegg til å bruke disse produktene bruker jeg produkter fra The Body Shop, men det kan vi ta siden.

Jeg kan ikke nok om dette til å si sikkert, men jeg vil tro at hodebunnen min er blitt så bra som den nå er på grunn av at disse produktene ikke inneholder ingredienser som parabener, triklosan og M.I.T. Disse ingrediensene er alle antibakterielle stoffer som tilsettes i en rekke skjønnhetsprodukter primært for å gi produktet lenger holdbarhet. Mange reagerer med irritert hud, kløe og flass av disse stoffene.

Forrige semester skrev jeg også en oppgave om stoffet triklosan i et fag som heter Bedriften. Jeg hadde aldri hørt om stoffet før vi fikk i oppgave å skrive om det. Oppgaven het «Lukten av uansvarlighet». Stoffet brukes blant annet i deodoranter, sportstøy og tannkrem for å motvirke bakterier og vond lukt. Forskning har vist at stoffet også er antibiotikaresistent, noe som vil si at jo mer et menneske «får i seg» av stoffet jo mer resistent mot antibiotika blir kroppen. Med andre ord kan man kanskje ikke bli frisk fra en lungebetennelse ved hjelp av antibiotika fordi kroppen er resistent mot medisinen etter for mye inntak av triklosan. Det skal sies at stoffet ikke er forsket nok på til at stoffet kan tas av hyllene i europeiske land. Men det er en EU standard som må følges på hvor mye triklosan et produkt kan inneholde. I tillegg er det langt i fra triklosan i alt av deodoranter, sportstøy, tannkremer og hårprodukter.

Så over til Original Mineral produktene jeg vil anbefale:

originalmineral originalmineral 2

Conquer Blonde Silver Shampoo

Dette er en såkalt sølvsjampo som brukes for å motvirke gulskjær i håret til blondiner eller for å få frem fine sølvtoner i grått hår. Sjampoen får frem en kaldere tone hos blondiner. Jeg bruker denne cirka en gang i uken. Det anbefales å ha den i håret maks fem minutter, men jeg har hatt den i mye lenger uten at det har skjedd noen skade.

Seven Day Miracle Moisture Masque

Dette er min absolutte favoritt hårkur! Den lukter helt fantastisk vanilje, og håret mitt blir helt silkemykt etter bruk. Kuren inneholder olje fra macadamiafrø og argan som skal motvirke krusete hår og tilføre fuktighet. Jeg bruker denne nesten hver eneste gang jeg vasker håret. Etter å ha skylt ut sjampoen tar jeg den i håret fra rundt ørene og ned. Jeg har den i håret i et par minutter.

Til slutt vil jeg også legge til at jeg elsker Original Mineral fordi de ikke tester på dyr. Jeg prøver så godt jeg kan å styre unna merker som gjør dette.