Boken er sponset av Gursli Berg Forlag

Med en gang jeg ble ferdig med Orange Is the New Black boken gikk jeg løs på denne. Jeg har slukt den på under en uke. Den er utrolig lettlest og akkurat passe lang.

Boken handler om sykepleieren Tate Collins som flytter til San Fransisco for å videreutdanne seg til anestesisykepleier. Tate skal bo hos broren sin frem til hun finner sin egen leilighet. Allerede første kveld i San Fransisco møter hun brorens kompis og nabo Miles Archer. De to kommer ikke spesielt godt over ens til å starte med, men etterhvert som tiden går liker de hverandre mer og mer. De eneste problemene er at Miles ikke vil ha kjærlighet og Tate har ikke tid til kjærlighet.

Miles setter opp to regler for forholdet deres:

– Spør aldri om fortiden.

– Ikke forvent noe av fremtiden.

Både Miles og Tate er overbevist om at dette skal fungere, men underveis kjenner Tate at hennes følelser for Miles blir for sterke. Hun nærmest trygler Miles om å få bryte reglene, men Miles har en hemmelighet som gjør det umulig for han å elske Tate.

stygg kjærlighet

Historien fortelles vekselsvis i nåtid og i fortid henholdsvis av Tate og Miles. (Med et lite innslag av en tredje fortellerstemme mot slutten av boken). Miles tar leseren med tilbake til hans fortid med Rachel og forklarer grunnen til at han ikke kan elske Tate. Jeg liker i utgangspunktet historier hvor historien fortelles av flere parter. Det at forfatteren her også bruker nåtid og fortid likte jeg utrolig godt.

Etter ett par siden tenkte jeg at denne boken bare var en typisk kjærlighetshistorie ala: gutt og jente møtes – blir forelsket – det oppstår en konflikt – de ender opp lykkelige i alle sine dager (noe jeg egentlig ikke har noe imot), men twisten i denne boken og Miles fortid med Rachel gjør boken så bra!

Fun fact: underveis i lesingen tenkte jeg at bokens historie ville passet seg bra på filmlerrete. Etter litt reasearch på boken fant jeg ut at filmen kommer i 2016. Dog var teaseren en dårlig kopi av 50 Shades of Grey, men jeg krysser fingrene for at selve filmen ikke blir det.

Skjermbilde 2015-09-14 kl. 18.21.53